In samenwerking met fotofabriek.nl mocht ik nogmaals hun producten testen, uiteraard kon ik daar geen nee op zeggen! Eerder heb ik al een prikbord laten drukken bij fotofabriek. Deze keer mocht ik een A4 foto boek (hard cover) maken. 

En wat een perfect project voor een portfolio in elkaar te zetten.  Als Grafisch vormgever en all round creatieveling heb ik gekozen om mijn grootste projecten rachelschat.nl en akiwicreates hier in te laten zien. Denk aan huisstijlen, websites, Instagram en meer. Belangrijk aan een portfolio is dat deze lekker vloeit als het ware. Dat de op een volgende beelden met elkaar kloppen. Zo kun je ook beter over je projecten vertellen, mocht je bijvoorbeeld een sollicitatie gesprek hebben. Vertel jouw verhaal doormiddel van beelden. 

Zodoende heb ik mijn bestanden bewerkt en opgeslagen als JPEG. Vervolgens heb ik de online editor van fotofabriek gebruikt. Hier heb ik mijn bestanden geupload. Wist je trouwens dat je ook je eigen Facebook en Instagram kan koppelen aan de online editor? Klik op de logo en je foto’s van je social media komen direct tevoorschijn. Super handig!

foto’s uploadden van social media

Daarnaast zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het maken van een fotoboek.

Ten eerste is het vanzelfsprekend dat de foto’s de juiste format hebben. PNG, JPEG, BMP of PDF. Zelf heb ik gekozen voor JPEG, deze kunnen tot 30MB worden geupload. Meer dan genoeg voor een vlijmscherpe foto. Dat is erg belangrijk, zeker als je net als ik een foto over 1 gehele pagina gebruikt.

diverse thema’s

Heb je geen idee waar je moet beginnen met het maken van een fotoboek? Daar heeft fotofabriek een hele handige oplossing voor. Namelijk diverse thema’s waar jij voor kan kiezen. Wanneer je in de online editor je project gekozen hebt kun je daarna voor een thema kiezen. Bijvoorbeeld een vakantie, verjaardag, bruiloft of baby boom! Uiteraard kun je deze thema’s gewoon aanpassen naar jouw zin. Maar het maakt het maken van een foto boek een eitje!

nog een leuke feature bij foto fabriek is de digitale voorbeeld. Deze krijg je altijd via de e-mail toegezonden. Maar deze kun je ook terug kijken in je account onder uploads. Ook handig om zelf even na te gaan of je blij bent met het eind resultaat. En om nog even na te controleren.

Naast de vele edit opties zijn er ook diverse opties om uit te kiezen qua afwerking. Ik heb gekozen voor een premium mat papier. Ook kun je, je fotoboek in laten pakken mocht je deze gelijk naar iemand toe willen sturen. Zo zijn er veel diverse opties mogelijk. De Portfolio is helemaal naar mijn zin, ik ben er erg blij mee!

Wil je ook een eigen fotoboek maken een ander project beginnen? Foto Fabriek heeft veel om aan te bieden van bedrukte cadeaus, canvas en meer.

A4 liggend fotoboek

Wil je mijn vorige review van Foto Fabriek ook lezen? klik dan hier

Met dank aan Foto Fabriek dat ik hun service nogmaals mocht uitproberen. Ik vond dit een hele leuke project om te maken. – Rachel

Review – Foto Fabriek
Getagd op:                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *