Drukwerk nodig? Erg grappig maar zo heet het bedrijf dus echt!

Drukwerknodig.nl heeft mij benaderd om hun producten te testen! Dus heb ik op hun website gespeurd en heb ik gekozen om wat kaarten te laten drukken bij hun. Natuurlijk moet er eerst een design voor komen en ik had het perfecte idee voor mijn website akiwicreates.com Namelijk Paua shell oftewel Abalone schelpen designs op kaarten want dat past perfect in het thema dat ik heb op mijn (akiwicreates) website en Etsy shop.

diverse maten

Wanneer je kijkt onder ongevouwen kaarten op de website van drukwerknodig kun je kiezen voor een heleboel diverse maten. Zelf heb ik voor A6 gekozen. Dit is eigenlijk een standaard formaat voor kaarten en erg makkelijk om bijvoorbeeld te versturen via de post of als decoratie in je kamer te zetten. 

klik op de formaat die je wilt hebben en je komt direct in de online editor. Hier kun je je foto’s, tekst en decoratie toevoegen. Je kunt ook eerst je design maken en dan later in de online editor toevoegen, dit doe ik want dat vindt ik zelf het fijnste. Zelf kun je natuurlijk kiezen wat jij prettiger vindt.

online editor

Ook heel handig om te weten is dat je een sjabloon kan downloadden zodat je zeker weet dat je de juiste formaat aanlevert aan de drukkerij. Deze vindt je onderaan bij elk product onder specificaties.

Als eerst heb ik dus foto’s gemaakt van mijn Paua shell/Abalone die ik thuis heb liggen. De foto’s heb ik daarna bewerkt en een simpele design gemaakt voor de achterkant van de kaarten. Deze heb ik bewaard als JPEG en vervolgens in de online editor geplaatst. Heel gemakkelijk in gebruik met alle tools die je nodig hebt. Eerst de foto’s uploadden en daarna toevoegen aan je design. Een kind kan de was doen, zeggen ze dan! 

Mocht je meerdere designs willen is dat natuurlijk mogelijk, dan maak je een nieuw project aan. Zo kun je ook je projecten makkelijk opslaan en later er weer verder aan werken. Handig voor bijvoorbeeld een wat groter project zoals een poster of roll up banner.

net verpakt

De verzending kwam zeer snel binnen, daar was ik blij verrast door ondanks deze COVID-19 tijden. Het was allemaal netjes verpakt. Zelf had ik voor een eenzijdige matte laminaat gekozen, want zo behouden je prints mooi. Ik ben erg blij met het resultaat. Ik vindt het er echt kunst galerij waardig uit zien.

A6 kaarten met een matte laminaat

Wil je ook een project starten van drukwerk nodig? Misschien een poster voor in je kamer of een roll up banner voor die toekomstige beurs. Het kan allemaal!

Met dank aan drukwerk nodig. -Rachel

Review – Drukwerk nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *