In samenwerking met fotofabriek.nl mocht ik hun service uitproberen en testen!  Dus keek ik op hun website om te bekijken wat voor opties ze allemaal hadden om op te laten drukken.

Zoveel keus van karton, posters, kurk en zelfs tegels! Zelf koos ik voor kurk omdat ik dat zo’n mooi materiaal vindt. Het is namelijk een natuur product uit Portugal wat van een boom afkomt, ze schrapen het eraf en het groeit gewoon weer terug, ook duurzaam dus!

Het materiaal zelf staat al op een kast in mijn studio als prikbord, dat ik dacht dat het wel mooi zou zijn als ik dat weer ergens anders ook laat terug komen. De Interieur styliste in mij schreeuwt dat gewoon uit!

Foto fabriek heeft een handige online editor, waarbij je niets hoeft te downloaden en direct aan de slag kan gaan. Handig want dat houd je computer vrij van ruimte! Kies het formaat dat je wilt bijvoorbeeld 30×20 liggend en je komt direct in de editor terecht.

Zoals je kunt zien is de layout van de editor erg simpel gemaakt waardoor het ook erg gemakkelijk mee te werken valt. Links zie je alle opties staan. Je kunt zoveel als je wilt toevoegen aan je canvas of in dit geval op het kurk bord. Mocht je nog twijfelen over je opdruk? Of hoe deze eruit komt te zien? Geen zorgen Foto Fabriek stuurt je een digitaal voorbeeld van je product via de e-mail.

Ik heb gekozen voor een foto waarvan ik vindt dat goed laat zien wat ik zowel kan en mijn website rachelschat.nl dus goed weergeeft. Ook heb ik een een stuk witruimte vrij gelaten aan de bovenkant omdat ik het kurk graag wil zien tegelijkertijd biedt het ruimte voor wat leuke post-it’s. Wanneer je, je bestelling hebt geplaatst kun je bij kurk voor verschillende opties kiezen. Bijvoorbeeld de ophangsysteem, inpak service of wat voor deklaag je wilt hebben. Ik heb voor geen deklaag gekozen omdat ik dus uiteraard het materiaal wil zien. Kies je wel voor een deklaag dan krijg je een witte achtergrond en wordt al het wit ruimte in de foto ook daad werkelijk wit! 

Aan de achterkant van de kurkbord is er een plaklaag, waardoor je deze direct op de gekozen muur of andere materiaal kan plakken. Ik heb ervoor gekozen om deze op karton te plakken. Zo kan ik deze met behulp van een papieren schilderij haakje overal hangen waar ik wil. En uiteraard keer op keer gebruiken! 

Het kurk bord zelf is 5 mm dik en heeft een fijne structuur. Erg apart om een foto op een andere materiaal te zien dan op een gewone canvas! Uiteraard als je wel voor een deklaag kiest dan zal de foto heel duidelijk te zien zijn, nu komt deze subtiel door het materiaal heen. De structuur van de kurk is meer aanwezig dan de structuur van de houten vloer op de foto, dit geeft een mooie subtiele look waardoor de foto er niet gelijk uitspringt.

Tip: Kies voor een foto met veel witruimte voor de of een simpele foto met een structuur, bijvoorbeeld van water of stenen. Dan zit je altijd goed voor een prikbord met veel post-it’s!

Ik ben erg tevreden met het eind resultaat, het hangt op mijn werkplek in mijn studio waardoor ik direct al mijn notities kan zien. En makkelijk kan bijhouden!

Wil je zelf ook zo’n kurk bord laten bedrukken? Ga dan naar https://www.fotofabriek.nl/producten/wanddecoratie/foto-op-kurk/

Met dank aan fotofabriek.nl dat ik hun service mocht uitproberen, een fijne toevoeging aan mijn studio!

Bedankt! – Rachel

Review – Foto Fabriek