Letters zijn overal;

Overal vindt je woorden of letters, bijvoorbeeld de bekende beelden zoals ‘I amsterdam’ of ‘LOVE’ . Maar niet alleen in de hedendaagse kunst zien we letters en woorden, nee ook in het interieur.

Letters of woorden zijn tegenwoordig op vele manieren toe te passen in het interieur. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Denk bijvoorbeeld aan een muursticker met een mooie quote. Of een grote stalen letter als uitblinker. Ook een mooie kaart of letter kunstwerk in een frame doet wonderen voor het interieur! Het maakt persoonlijker, het zegt iets over degene. Een naam, voorletter of een woord zoals ‘sweet’ kan namelijk al veel zeggen. Misschien ben je wel een zoetekauw of ben je gewoon heel lief, of misschien wel beide!

Ik persoonlijk heb behoorlijk wat letters in mijn interieur. Zoals deze grote R&R, dit was een pronkstuk die mijn man en ik samen voor ons huwelijksdag hebben gemaakt. Deze hangt in de woonkamer en geeft behoorlijk wat sfeer in huis, mag ik je vertellen! Stiekem als je goed rond je kijkt zijn er altijd woorden aanwezig in huis en dat bedoel ik in de positieve zin! Een kaartje die je van Oma hebt gehad met een mooie quote erop, het woord ‘Letters’ op de brievendoos of die leuke letterslinger in de kinder kamer.

Letters of woorden passen ook heel goed in iedere interieur stijl! Wij zelf hebben dan voor deze vrij neutrale (maar grote) letters gekozen omdat deze eigenlijk in iedere setting wel past. Zowel als op onze trouw locatie, als in huis. En natuurlijk is het een leuke herinnering aan onze Trouwdag! 26Deco heeft een bijzondere wijze om letters in het interieur terug te laten komen. Foto’s uit het hedendaagse leven die vormen weergeven als letters. En je kunt zelf naar eigen wens het woord kiezen en welk design je daarbij kiest! Ideaal voor als je een specifieke stijl in huis hebt en je deze wilt doorvoeren doormiddel van deze letter kunst.

Tegenwoordig zijn er ook een heleboel workshops die je kunt doen waarbij je ook letter kunst toepast bijvoorbeeld ook het ‘hand lettering’ is erg populair geworden. Of de workshop krijtbord met mooie sierletters zie je vaak tevoorschijn komen! Ook accessoires in het huis hebben vaak een woord erop bedrukt en zie je de populaire ‘lightbox’ met zwarte letters ook vaak langskomen op Instagram, iedereen kent ze! Maar hoe komt dat eigenlijk? Waarom zijn we tegenwoordig zo verzot op woorden en quotes?

Persoonlijk denk ik dat iedereen iets te vertellen heeft over zichzelf, de letters R&R bijvoorbeeld staan voor mijn man en ik samen, Rachel en René. Deze letters geven weer dat we samen zijn en dat reflecteert zich dan weer terug op onze bruiloft. Een heel verhaal, een hele geschiedenis.
En zo heeft Amsterdam met zijn ‘I amsterdam’ uiteraard ook een hele geschiedenis achter de rug.
Iedereen heeft een verhaal en iedereen kan deze uitbeelden met letters of woorden. Het maakt tot een interieur spreekt. En wie wilt nou geen persoonlijke interieur hebben? Wie heeft er geen verhaal te vertellen?

Verder denk ik dat onze samenleving vooral erg veranderd; online shoppen komt er steeds meer bij kijken en kleine ondernemingen komen als paddestoelen uit de grond overal opzetten! Och en wat wordt ik enthousiast van dit tijdsperk. Ik ben benieuwd hoe de toekomst zich verder voort zal ontplooien, één ding is in ieder geval zeker. We gaan vooruit!

Kijk ook eens in jouw woning en bekijk hoeveel woorden of letters daarin voorkomen? Misschien wel helemaal niets? Dan kun je uiteraard je eigen verhaal vastleggen in letterkunst door bijvoorbeeld aan een workshop deel te nemen, zelf aan de slag te gaan of via Internet iets moois te bestellen. Maak je inrichting persoonlijk met jouw verhaal doormiddel van letter kunst, zoals ik dat ook heb gedaan!

Creatieve groetjes van Rachel

Letters in het interieur