In samenwerking met Saal digital mocht ik hun service uitproberen en ik moet zeggen ze stellen zeker niet teleur!

Saal digital is een foto service die allerlei producten met jouw eigen gemaakte foto’s aanbied. Perfect voor een Grafisch vormgever net als ik zelf! Saal digital is een Duits bedrijf die levert door heel Europa. Hun assortiment is ruim met bijvoorbeeld kaarten, fotoboeken, wanddecoratie en meer.

Natuurlijk moet je ten eerste ervoor zorgen dat je photo’s scherp en helder zijn. Maar voor deze print heb ik een foto vanaf mijn iPhone SE gebruikt en ik kan bijna niet geloven hoe goed deze print is uitgepakt! Je kunt alle details zien van de schuur in de muur tot de expressie op mijn gezicht. Ik koos voor deze kunstzinnige foto met mijzelf, omdat het allerlei verschillende structuren en kleuren heeft. Wanneer je goed kijkt naar de foto is deze erg realistisch als maar zijn kan. Deze print is de Alu-Dibond waarbij Saal Digital er ook bij vermeld dat het maximale scherpte heeft en erg stevig is. Ik zou het zelf ook niet anders zeggen. Ik hou van een kwalitatieve hoge resolutie foto en hier is die!

Ook heb ik nog twee andere producten van Saal Digital uitgeprobeerd: een spiraal fotoalbum en kaarten.

Als eerste heb ik alles verzameld voor de album, want deze moet dienen als een soort portfolio die ik onderweg overal mee naartoe kan nemen. Ik heb gekozen voor het formaat 13×18 cm, een mooi formaat om mee te nemen en groot genoeg voor het werk wat tentoon wordt gesteld. Met alle verzamelde werk heb ik het album in elkaar gezet met de Saal Digital App wat heel gemakkelijk te gebruiken is. De foto’s op volgorde zetten, het laten vloeien zodat het mooi oogt. En ik moet zeggen wat je op het scherm thuis ziet, zie je ook geprint thuis geleverd. Dus als je goede kwaliteit foto’s aanlevert dan krijg je ze net zo goed terug in geprinte vorm!

Als laatste heb ik kaarten gemaakt, Ik koos voor een Classic dubbelzijdig single kaart. Ik had het design al klaar om te gaan en toen was het alleen nog een kwestie van klikken en slepen. De kaart is erg zacht en het design erop kwam er precies hetzelfde uit als op mijn computer scherm. Niets te zeuren, het is perfect!

Met dank aan Saal digital dat ik hun producten mocht testen, ik ga er zeker van genieten!
Groetjes van Rachel

Review – Saal Digital