Als eerbetoon aan mijn Nana Jo kom ik in actie voor de Hartstichting! Het geld wat ingezameld wordt gaat naar onderzoek naar hartproblemen bij vrouwen. Hier is namelijk te weinig over bekend en teveel vrouwen die in het ziekenhuis belanden.

Dit project heeft te maken met mijn Nana Jo te maken. Ze overleed op Hemelvaartsdag in 2014 aan o.a. hart falen. Verder lijkt het of hart problemen een ding is in mijn familie. Dat is één van de redenen waarom ik koos om in actie te komen voor de Hartstichting. Het verhaal achter deze kalender is best bijzonder. Mijn Nana Jo ging graag wandelen, om te genieten van de frisse lucht en de omgeving. Wat mensen normaal gesproken doen wanneer ze gaan wandelen. Maar goed, mijn Nana Jo verzamelde graag bloemen en bladeren tijdens deze wandelingen. Ze kwam thuis en maakte kleine kunstwerkjes ervan op kleine vouwblaadjes (origami blaadjes). Wanneer ze er een aantal had gemaakt, ging ze naar de Kopieer winkel. (Dat is een heuse winkel in Nieuw Zeeland) Ze zou zeggen, ik wil vier van deze enzovoorts.. De magie gebeurd nadat ze thuis kwam van de Kopieer winkel. Ze maakte kaarten van haar kleine kunstwerken. Wandelingen op papier zou je kunnen zeggen. Bijna iedere kaart die ik van haar heb ontvangen was een zelfgemaakte kaart. Ik heb nog steeds een aantal speciale kaarten van haar in mijn bezit. De laatste die ik ontving was twee weken nadat ze overleed. 

                                    

Waarom dan een Verjaardagskalender kun je vragen? Nou mijn Nana Jo haar motto was vier het leven, dus vier ik haar leven op een andere manier. En blijven haar creaties voortbestaan. Iedere maand heeft een ander blader/bloemen werkje met ernaast een citaat die over het vieren of ouder worden gaat.. Deze citaten herinneren mij een beetje aan mijn Nana Jo, ik zie haar namelijk het zeker zeggen! De laatste drie pagina’s van de verjaardagskalender zijn een mooie toevoeging. Maar daar moet je maar even achter komen, wat dat precies is! Groetjes van Rachel

Klik op de kalender om deze beter te bekijken, steun ook de Hartstichting en koop een kalender via mijn Etsy Shop!

 <<< Bekijk mijn actie pagina

 

Kalender – Hartstichting