img_3102cover1%20aankondiging-jpgI’ve joined this competition to design a cover for a TV guide! I really enjoyed making this design. And how it turned out! So the theme of this competition is “omslag” a dutch word meaning for cover. They said you could interpret that however you would like to. Personal, just how it is or whatever you can think of. So I chose this girl, this angry girl.

Let me start at the beginning of how I came up with this design. So I started with searching up the word ‘omslag’ and it came out with different meanings. So how I took it is like a change in someones mood or in an event. So I came up with an angry girl, that might not be so angry as you may think she is! Anyway I first looked at angry little girls online, and then started to sketch. Because that the way I work best. And I drew, I kinda fell in love with this design! Specially the b/w version. Anyway I decided to color her in. Which is the first time I’ve ever done that on the computer. And I think she turned out great!

You can imagine for yourself why this girl might be angry about, it could be anything really. For me it’s kind of related to a personal matter. But maybe you can think up something for yourself to be angry about.. I’m sure there’s something!

So I’ve just entered her into the competition today, I’m curious as to how it goes!  Will you keep your fingers crossed for me??

screen-shot-2016-12-05-at-16-49-16Cheers from Rachel

Would you like to keep updated about this competition? then follow me on facebook @whteveristuff


Ontwerp wedstrijd voor de eerste cover van de TV gids van het jaar 2017. Ik doe mee met deze wedstrijd van de VPRO en zoals je op de poster kunt zien is het Thema ‘omslag’. Dit thema mocht je zo letterlijk of figuurlijk nemen als je wou. Wat je er maar bij kon bedenken, mocht! Ik heb zelf voor dit meisje gekozen, dit boze meisje.

Laat ik beginnen bij het begin. Ik zocht eerst de betekenis van het woord op, omslag. En er kwamen verschillende resultaten uit. Ik heb het woord genomen als een verandering in gedrag of gebeurtenis. Dus dacht ik aan een boos meisje, die misschien niet zo boos is als je zult denken! Maar goed, toen heb ik gezocht op afbeeldingen van boze kleine meisjes en begon ik met schetsen.  Want zo kan ik het beste beginnen, op papier. En dit boze meisje kwam eruit voort! En ik moet zeggen dat ik verliefd ben geworden op dit ontwerp! Met name de z/w versie. Maar goed, ik heb haar later op de computer in gekleurd. (de eerste keer dat ik dat doe) En ik vindt dat ze er heel goed is uitgekomen! 

Je kunt je misschien voorstellen waarom dit meisje boos is, het zou van alles kunnen zijn. Voor mijzelf is het wel een persoonlijke zaak. Maar ik vindt dat je zelf vast iets kunt bedenken waar je zelf boos over bent! Leef je in!

Nu heb ik dit ontwerp vandaag verzonden naar de VPRO. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan! Duim je voor mij??

Groetjes van Rachel

Wil je op de hoogte worden gehouden van deze wedstrijd? Volg me dan op facebook @whteveristuff

Wil je alle ontwerpen bekijken die meedoen aan deze wedstrijd? Kijk dan hier: http://www.vpro.nl/lees/artikelen/2017/cover1-2017.html

VPRO ontwerp wedstrijd
Getagd op: